Na enkele weken 'proefdraaien' verandert het gemeentebestuur vanaf maandag 10 mei de route van en naar het containerpark in Millegem. Via KMO-zone Mariëndal kan je vanaf dan het containerpark bereiken.

De oude toegangsweg – Vinkenstraat – gebruiken we als route om het containerpark te verlaten. Deze bijgestuurde proefopstelling zal geëvalueerd worden in samenspraak met de buurtbewoners en de containerparkbezoekers tussen 21 juni en 21 juli.

We sturen de proefopstelling bij na eerste analyses op het terrein. Het éénrichtingsverkeer in KMO-zone Mariëndal zorgde voor problemen bij het wegrijden van het containerpark. Zo negeerden veel automobilisten de verplichte rijrichting en raakten vrachtwagens van de gevestigde KMO's geblokkeerd.

Nieuwe proefopstelling?

In de nieuwe proefopstelling vanaf maandag 10 mei rijd je naar het containerpark via Mariëndal. Je rijdt weg via de oude route langs de Vinkenstraat.

Op deze manier vermijden we de problemen in KMO-zone Mariëndal, maar krijgen we toch een betere spreiding van het verkeer. Alle omwonenden kregen een brief in de bus met een toelichting van de aanpassing.

Bevraging omwonenden en bezoekers

De bevraging over de nieuwe route voor bezoekers en omwonenden van het containerpark start nog steeds op 21 juni en loopt tot 21 juli. Buurtbewoners zullen hierover tijdig een bewonersbrief ontvangen. Bezoekers ontvangen in deze periode op het containerpark een flyer met instructies om hun mening te laten weten.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be